.

.

petak, 16. studenoga 2012.

Pariz

Pariz je glavni i najveći grad Francuske. Smješten je na obalama rijeke Seine u sjevernoj francuskoj, u središtu pokrajine Ile de France takođe poznate kao "Pariška regija.
Kao važno naselje tijekom više od dva milenija, Pariz je danas jedan od vodećih svjetskih poslovnih i kulturnih središta, s utjecajima na politiku, obrazovanje, zabavu, masovne medije, modu, znanost i umjetnost, što sve doprinosi statusu Pariza kao jednog od globalnih gradova. Pariz jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu, s 45 milijuna posjetitelja svake godine u Pariškoj regiji, od čega 60% stranih turista, koje u Pariz privlače brojne znamenitosti i atrakcije.

 Pariz je grad sa najvećim brojem impozantnih spomenika i gradjevina.  Ne zna se da li su svi ti brojni spomenici ljepši i interesantniji danju ili pak šarmantniji i uzbudljiviji noću, u tom gradu SVJETLOSTI!
Kozmopolitizam par excellence (u punom smislu riječi)  kako u raznolikom ljudskom izgledu, tako svakako i u gastronomsko - suvenirskom izričaju i doživljaju...
Raznolikost pojedinih četvrti i općina, skoro kao dvije drzave.  
Arhitektura, urbanizam, promet - sve je lepršavo i ujednačeno...  
Ako volite život, dođite u Pariz! - Jer tamo je zaista - c'est la  vie!

0 komentari:

Objavi komentar